Ujjlenyomat fa esküvőre


Az ujjlenyomat fa hamarabb beindítja a hangulatot a lagzin, mint hogy a vendégek leülnének a helyükre! Nagyszerű ötlet mind a násznép szórakoztatására, mind a házasulandó párnak, hiszen lakásuk díszeként örök emlék marad esküvőjük napjáról.

Pedig sokan nem is hallottak még róla. Az ujjlenyomat fa lényege, hogy a vendégek – általában a lagzi helyszínére érkezéskor – különböző színű festékpárnába mártva ujjukat elhelyezhetik ujjlenyomatukat az akkor még kopasz fán. Az elhelyezett ujjlenyomatok egy-egy levelet szimbolizálnak. Még mélyebb filozófiai vizekre evezve: a barátok, családtagok ujjlenyomatuk elhelyezésével az ifjú pár életének színesítését, gazdagítását fejezik ki. A festék(ek) színe szabadon választható, az ifjú pár ízlése szerint. Célszerű azonban 2-3 színt is a vendégek rendelkezésére bocsátani, akik így még jobban élvezik majd, hogy nem csak a „falevél” helyét, hanem még a színét is kiválaszthatják. Ezáltal a végén még szebb lesz a közös erővel elkészült alkotás. Megfelelő íróeszköz (toll, tűfilc) biztosítása esetén a vendégek akár alá is írhatják saját ujjlenyomatukat.

Az ujjlenyomat fa bármilyen méretben rendelhető, igényes, vakrámás vászonképen vagy egyszerű papíron is, amit keretbe lehet helyezni